• JM Hrvatska

News Item 1

Updated: Mar 28, 2019

This is an intro to your news item, super interesting!


Hrvatska glazbena mladež kroz svoje dugogodišnje djelovanje pomaže, promovira i potiče napredak mladih glazbenika. Otkrivajući nadarenost kod mladih, pruža im potporu u nastupanju, usavršavanju i pronalaženju njihovog puta do velike pozornice. Njihov predani rad i trud želimo posebno istaknuti i nagraditi, stoga svake godine, a ove posebice jubilarno – i to po trideseti puta dodjeljujemo i godišnju nagradu za najbolje ostvarenje mladih glazbenika Ivo Vuljević.

HRVATSKA GLAZBENA MLADEŽ


raspisuje


NATJEČAJ


za dodjelu nagrade Hrvatske glazbene mladeži „Ivo Vuljević“ za sveukupno djelovanje mladih glazbenika s naglaskom na najistaknutije umjetničko ostvarenje u 2018. godini


Predloženi mogu biti mladi glazbenici, državljani RH pojedinačno, te vokalni i instrumentalni ansambli. Svi prijavljeni na dan 31. prosinca 2018. godine moraju biti mlađi od 30 godina.


Pravo podnošenja prijedloga imaju pojedinci, udruge, ustanove i organizacije. Nagrada „Ivo Vuljević“ za 2018. godinu sastoji se od diplome, novčanog iznosa i koncerta u okviru godišnjeg programa Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski i Hrvatske glazbene mladeži.


Svečano uručenje Nagrade, uz prigodan koncert dobitnika/ce održat će se 8. prosinca 2018. godine u Atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.


Rok za podnošenje prijedloga je srijeda, 9. studenog 2018. godine. Prijave moraju sadržavati biografije glazbenika, pregled djelovanja i najistaknutijih umjetničkih ostvarenja u 2018. godini te kratko obrazloženje.


Prijave treba poslati na adresu: HRVATSKA GLAZBENA MLADEŽ Ul. Kneza Mislava 18, 10000 Zagreb s naznakom: ZA NATJEČAJ.


Nagrada je nazvana po počasnom predsjedniku Hrvatske glazbene mladeži i dugogodišnjem direktoru Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Ivi Vuljeviću (1919.-1986.). Prvi dobitnik Nagrade bio je danas svjetski poznati hornist Radovan Vlatković. Od tada dodijeljena je nizu mladih glazbenika solista i komornih ansambala, od kojih su mnogi postigli vrijedne uspjehe u zemlji i inozemstvu.6 views0 comments

Recent Posts

See All