Harfa

MASTERCLASS

HARFA MASTERCLASS
7 – 15 / 07 / 2019 
Prof. DIANA GRUBIŠIĆ ĆIKOVIĆ/HR/

Max. broj polaznika:    12

Razina:    1 - 4* 

početnici koji instrument uče manje od tri godine viši razredi niže i srednja muzička škola i iskusni amateristudenti glazbe mladi profesionalci

Radni jezici:  hrvatski, engleski i slovenski

 

Cilj tečaja je unapređivanje tehnike sviranja harfe, učenje sistematičnog vježbanja i brzog memoriranja, te rad na interpretaciji. 

 

Individualni satovi odvijat će se svakodnevno prema dogovorenom rasporedu, a bavit ćemo se i komornim muziciranjem, ovisno o interesu polaznika i tehničkoj mogućnosti provedbe (broj raspoloživih harfi).  

Svaki polaznik odabire gradivo koje bi htio obrađivati na tečaju, najmanje dvije kompozicije. U prijavnici je važno navesti program koji će polaznik donjeti na tečaj. Na tečaj je potrebno donjeti note. 

Voditeljica programa osigurava dvije pedalne  harfe  za potrebe nastave i vježbanja . Mole se polaznici koji su u mogućnosti, da donesu svoje instrumente (i stalak za note) zbog kvalitetnijeg provođenja vježbanja tijekom tečaja. 

Tečaj je namijenjen polaznicima svih stupnjeva učenja, od početnika, do studenata i diplomiranih harfista. 

Studij klavira završila je 1988. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marije Gvozdić Horvat. Studij harfe završila je1994. godine na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi prof. Rude Ravnik Kosi. Usavršavala se na međunarodnim majstorskim tečajevima za harfu kod prof. Catherine Michel (Francuska), i prof. Patrizie Tassini (Italija). Poslijediplomski studij harfe završila je na Visokoj školi za glazbenu umjetnost “Ino Mirković” u  Lovranu ,u klasi prof. Irine Petrovne Pašinskaje (Moskva /Rusija ). Do sada je održala brojne solističke cjelovečernje koncerte, nastupala kao solistica uz pratnju Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, Slovenske filharmonije, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Varaždinskog komornog orkestra, Riječkog komornog orkestra , Zadarskog komornog orkestra , Hrvatskog komornog orkestra, ansambla Cantus te Mađarskog simfonijskog orkestra “Danubia”. 

Osim solistički, nastupa i u komornim sastavima (duu violina-  harfa sa sestrom violinisticom Teom  Grubišić, duu flauta-harfa sa flautisticom Tamarom Coha Mandić i mnogim drugim.  Snima za fonoteku Hrvatskog radija. Sa Riječkim klavirskim trijjom snimila je nosač zvuka sa djelima hrvatskih autora (D. Pejačević, B. Bjelinski, V. Gržinić). 

U travnju 2007.godine izdavačka kuća Croatia Records objavila  je njen prvi solo  CD “ HARFOSFERA” sa djelima. Handela, Paradisija, Ph.E. Bacha, Spohra, Hindemitha, Tourniera, Hasselmansa te dva domaća autora – Ivane Lang I Dalibora Bernatovića. U prosincu 2008. zajedno s flautisticom Tamarom Coha Mandić objavila je i drugi CD “SLOW MOTION” ( opet u izdanju “ Croatia records”). Dvadeset i dvije godine bila je  solo harfistica Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, a surađivala je sa većinom orkestara u  regiji.. Od 1994. godine do 2006.  predavala je harfu na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci , a od 2002.godine kao docentica predaje harfu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Članica je ocjenjivačkih sudova na natjecanjima u zemlji i inozemstvu.

Prof. DIANA GRUBIŠIĆ ĆIKOVIĆ (HR)

A Global Network

  OPĆE INFORMACIJE  

  • Participacija za seminar iznosi 400 €.

  • Participacija ne uključuje cijenu prehrane.

  • Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u obližnjem restoranu Bastia, prema izboru koji ćete navesti u prijavnici.
     

Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092
/ poziv na br. 308

 

Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 7.7. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju. 


Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe,
zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završne produkcije 14.7.2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak  iz Grožnjana planirate  nakon svih događanja ili slijedeće jutro 15.7. 209.